Elektrische koelmotoren

In de wereld van transport en logistiek is duurzaamheid prioriteit geworden. Aangezien de bezorgdheid rondom klimaatverandering toeneemt en de behoefte naar schonere en efficiëntere transportoplossingen stijgt, worden elektrische koelmotoren steeds populairder. De innovatieve technologie biedt dan ook een duurzaam alternatief voor de traditionele (koel)systemen. In dit artikel vertellen we hier meer over!

Voordelen van elektrische koelmotoren

Aangezien elektrische koelmotoren binnen het geconditioneerd transport meerdere voordelen met zich meebrengen, hebben wij de belangrijkste hiervan onder elkaar gezet:

  • Duurzaam en milieuvriendelijk

Een van de belangrijkste voordelen van de motoren is de lage impact ervan op het milieu. Aangezien ze vrij zijn van uitlaatgassen en de CO2-uitstoot verminderen, leidt dit tot een lagere ecologische voetafdruk. Traditionele koelsystemen maken momenteel bijvoorbeeld gebruik van dieselmotoren, welke zorgen voor luchtvervuiling en (negatief) bijdragen aan de klimaatverandering. Daarentegen dragen ze bij aan schonere lucht en verminderen ze de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

  • Energie-efficiënt

Elektrische koelmotoren zijn efficiënter als we het vergelijken met conventionele systemen. Ze maken hierbij, in plaats van de verbranding van brandstof, gebruik van elektrische energie om koeling te leveren. Dit zorgt voor een betere energiebenutting en lagere bedrijfskosten voor op de lange termijn. Bovendien kunnen elektrische koelmotoren gebruikmaken van regeneratieve energiebronnen, zoals zonnepanelen of windenergie. Hiermee wordt de impact op het elektriciteitsnet verder verminderd.

  • Geluidsarm

Daar waar traditionele koelsystemen tijdens het laden en lossen aanzienlijk lawaai kunnen maken, werkt dat bij elektrische systemen daarentegen geruisloos. Dit zorgt ervoor dat ze ideaal zijn voor stedelijke gebieden waarin geluidsoverlast beperkt moet worden.

  • Precieze/specifieke temperatuurregeling

Elektrische koelmotoren bieden nauwkeurige temperatuurregeling, wat van cruciaal belang is bij het transport van bederfelijke goederen, zoals voedsel en farmaceutische producten. Met geavanceerde technologieën kunnen transporteurs de gewenste temperatuur instellen en handhaven, wat resulteert in een betere kwaliteit en veiligheid van de lading. Dit is vooral belangrijk bij langeafstandstransporten waar de goederen gedurende langere tijd gekoeld moeten blijven.

  • Gemakkelijk in onderhoud en betrouwbaar

Over het algemeen vereisen deze koelmotoren minder onderhoud dan traditionele koelsystemen, aangezien ze minder bewegende delen hebben en de kans op slijtage en mechanische storingen dus lager is. Bovendien zijn ze over het algemeen betrouwbaarder en beschikken ze over een langere levensduur. Dit resulteert in lagere onderhoudskosten en verminderde downtime voor transporteurs. Dit is gunstig voor de operationele efficiëntie.

  • Elektrische koelmotoren bij Oldenburger Transport

Oldenburger Transport heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom zijn we continu op zoek naar manieren om onze voetafdruk te verkleinen. De elektrische motoren om te koelen zijn een belangrijk onderdeel van dit beleid. Een groot deel van onze motorwagens zijn uitgerust met elektrische koelmotoren. Tevens zijn we sinds kort ook aan de slag gegaan met een trailer met een elektrische koelmotor.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over dit onderwerp? Of bent u benieuwd naar wat wij specifiek voor u kunnen betekenen met betrekking tot transport scandinavië? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen. Wij helpen graag bij al uw logistieke vraagstukken!