MVO

Verschillende onderzoeken tonen aan dat de transport wereld in 2050 volledig duurzaam kan zijn.
Maar duurzaamheid en transport, dat gaat toch niet samen?  Tóch denken wij dat er nog een hoop te winnen valt op het gebied van duurzaamheid.

Om die reden is Oldenburger actief op zoek naar oplossingen om haar CO2-footprint te verkleinen.

Hieronder vind je voorbeelden van de concrete acties die wij hedendaags ondernemen op basis van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO):

0ton
CO2 bespaard in 2020

Pilots met alternatieve brandstoffen

    • LNG: vloeibaar gas, CO2-besparing tot wel 33%
    • CNG: aardgas, CO2-besparing tot wel 18%
    • HVO100: biodiesel op plantaardige basis, CO2-besparing tot wel 92%

LZV combinatie

Oldenburger Transport was één van de eerste transporteurs die op de route Nederland-Scandinavië LZV’s inzette en heeft zodoende ruime ervaring opgedaan. Inmiddels meer dan de helft van het wagenpark LZV. Aangezien een LZV meer capaciteit heeft, daalt de CO2-uitstoot per vervoerde laadeenheid (denk aan CC-Container/Europallet) tot wel 22%

LZV

Elektrische koelmotoren

Onze nieuwste motorwagens zijn voorzien van elektrische koelmotoren waardoor de koelmotoren zelf geen uitstoot meer hebben.

Intermodale oplossingen

Oldenburger Transport heeft jarenlange ervaring in het per trein laten vervoeren van opleggers. De CO2-uitstoot van het vervoeren van een trailer per trein naar Zweden is tot 12% lager dan een vergelijkbare rit per vrachtwagen.

LZV

Oldenburger Transport rijdt met LZV (Lange Zware Vrachtvoertuigen) combinaties. LZV vrachtwagens mogen alleen rijden op de daardoor vrijgegeven wegen. Het gewicht is iets lager dan bij intermodaal vervoer. De maximale lengte van dit voertuig is 25,25 meter met een gewicht van maximaal 60 ton. Met het gebruik van dit vervoersmiddel behoudt u flexibiliteit en kwaliteit en ‘wint’ u een lagere CO2-uitstoot.

Duurzaam transport

Duurzaamheid wordt binnen alle branches een steeds belangrijkere factor. Veel transportbedrijven zijn in de praktijk al volop bezig met duurzaam vervoer. Dit zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Wij groeien als bedrijf hier graag in mee en proberen zoveel mogelijk onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het milieu. Heeft u vragen of suggesties voor ons duurzaam transport? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij gaan graag met u in gesprek!

Intermodaal transport

Intermodaal goederenvervoer is een vorm van multimodaal transport. Hierbij worden goederen met meerdere vervoersmiddelen getransporteerd. Deze goederen worden met behulp van een laadeenheid omgeladen. Met onze jarenlange ervaring in het intermodale transport verlagen wij ,bij bijvoorbeeld het vervoeren van een trailer per trein, onze CO2 uitstoot met 12%!