AEO certificering douane

Op het moment dat je het transport van goederen wilt uitbesteden, is het vanzelfsprekend van belang dat je voorafgaand er zeker van kunt zijn dat dit op een veilige en betrouwbare manier gebeurt. Met een AEO-certificaat kun je dit aantonen. Maar wat houdt dit certificaat precies in? En welke voordelen brengt dit precies met zich mee? In dit artikel vertellen we er meer over!

Wat is een AEO certificering?

Een AEO-certificering is een internationaal erkende standaard die wordt afgegeven door douaneautoriteiten en welke wordt toegekend aan bedrijven die betrokken zijn bij internationale handel en logistiek. Het certificaat wordt uitgegeven door de douaneautoriteiten en is bedoeld voor het aantonen van veiligheid en betrouwbaarheid binnen de internationale toeleveringsketens.

Voordelen van een AEO-gecertificeerd bedrijf

Een AEO-gecertificeerd bedrijf kent verschillende voordelen. Hieronder hebben wij de belangrijkste hiervan onder elkaar gezet:

Snellere afhandeling bij de douane

Een AEO-gecertificeerd bedrijf geniet van voordelen als gemakkelijkere douaneprocedures en verminderde controles. Dit geldt voor zowel de fysieke als documentaire controles. Hiermee wordt de douaneafhandeling versneld, waardoor er efficiënter (internationale) handel kan worden gevoerd.

Hoog veiligheidsniveau gegarandeerd

Door te voldoen aan de strenge veiligheidsnormen die vereist zijn voor AEO-certificering, kan er een hoog veiligheidsniveau worden gegarandeerd.  Je kunt hierbij denken aan stevige maatregelen m.b.t. diefstal, fraude of andere veiligheidsrisico’s.

Betrouwbare samenwerkingspartner

Met een AEO-certificering kun je erop vertrouwen dat de goederen in goede handen zijn. De nauwe samenwerking met douaneautoriteiten en andere relevante partijen zorgt ervoor dat transporten voldoen aan alle wettelijke vereisten en normen met betrekking tot de veiligheid.

Identificatie van veiligheidsrisico’s

AEO-gecertificeerde bedrijven hebben effectieve risicomanagementprocessen geïmplementeerd om potentiële veiligheidsrisico’s te identificeren en te beheersen. Dit maakt dat er proactief gehandeld kan worden en dat verstoringen binnen de keten voorkomen en/of opgelost kunnen worden.

Kies voor het veilige en betrouwbare transport van Oldenburger

Bij Oldenburger Transport begrijpen we als geen ander het belang van veiligheid in de transportsector. Om die reden hebben we ons gecommitteerd aan het verkrijgen van het AEO-certificaat. Wij hebben ons in het bijzonder gefocust op de veiligheid in de supply chain, en daarom hebben we ook gekozen voor een AEO-S-certificaat, waarin de S staat voor Safety. Deze variant van AEO legt de nadruk op veiligheid binnen de logistieke keten. Oldenburger Transport heeft de AEO-normen geïntegreerd in haar kwaliteitssysteem, zodat veiligheid een integraal onderdeel van de bedrijfsprocessen is geworden. Als klant van Oldenburger Transport kunt u er dus vanuit gaan dat uw goederen betrouwbaar en veilig vervoerd worden.