Binnen het deel van de logistieke keten dat Oldenburger Transport verzorgt zijn warehouses een belangrijke schakel. In deze warehouses is crossdocking een belangrijk proces. Het zorgt er namelijk voor dat de goederen van onze klanten zo snel en efficiënt mogelijk bij hun uiteindelijke bestemming aankomen. Met deze blog willen we een inkijkje geven in wat crossdocking precies is en hoe onze klanten daar profijt van hebben.

Wat is crossdocking?

Crossdocking is een proces waarbij goederen een warehouse binnenkomen en deze op zeer korte termijn weer verlaten. Crossdocking verschilt van warehousing in de zin dat de binnenkomende goederen niet worden opgeslagen voordat ze het warehouse weer verlaten. Bij crossdocking bevinden de goederen zich dus voor een korte tijd in de loods waarna deze vervolgens worden verladen. Het is daarbij ook zeker mogelijk dat goederen direct na binnenkomst geladen worden in de uitgaande vrachtwagen. Zeker in een branche met bederfelijke waren is dit goed mogelijk vanwege de snelheid die gewenst is bij het vervoer van deze producten.

De voordelen van crossdocking

Zowel de klant als de transporteur ervaren voordelen van crossdocking. Het voornaamste voordeel voor de klant is dat zijn of haar goederen snel kunnen worden afgeleverd. Door de mogelijkheid om onderweg te crossdocken kan de groupagetransporteur namelijk goederen voor één bestemmingsgebied consolideren in één of meerdere vrachtwagens. Dit zorgt ervoor dat deze vrachtwagen zo snel mogelijk naar een specifiek gebied kan rijden, en dat de adressen in dat gebied hun goederen snel ontvangen.

Het voordeel voor de transporteur zit in het feit dat hij zendingen kan consolideren, zoals hierboven beschreven. Zo kan ervoor gezorgd worden dat vrachtwagens zo vol mogelijk op weg gaan. Dit vertaalt zich direct in een hoge efficiëntie.

Een gedeeld voordeel voor zowel de klant als transporteur is het feit dat de goederen niet opgeslagen hoeven te worden. De goederen van de klant worden zodoende zo snel mogelijk afgeleverd, en de transporteur hoeft geen ruimte te reserveren voor opslag.

Hoewel crossdocking ervoor zorgt dat een transporteur een hoge efficiëntie kan bereiken, is er nog steeds ruimte voor verbetering en innovatie. Zo zijn er inmiddels robots op de markt die CC-rolcontainers kunnen verrijden. Deze apparaten hebben een grootte van een flinke stoeptegel en plaatsen zichzelf onder een kar. Vervolgens wordt de kar opgetild en rijdt de robot naar de plaats van bestemming binnen de warehouse. Hoewel zo’n robot nog geen karren in een laadruimte kan plaatsen, is deze innovatieve technologie zeker interessant.

De aanpak van Oldenburger

Als transporteur van voornamelijk bloemen en planten is snelheid bij Oldenburger Transport een belangrijke factor. Tevens hebben wij te maken met een aanzienlijk aantal kleine zendingen als logisch gevolg van de groupage waar we ons in gespecialiseerd hebben. Deze twee zaken samen – snelheid en een groot aantal kleinere zendingen – zijn voor ons een belangrijke reden om te werken met crossdocking. Daarom hebben wij een aantal locaties in binnen- en buitenland waar wij zendingen crossdocken. De spil in ons netwerk is onze hoofdlocatie in Aalsmeer; wij hebben de beschikking over 2000 vierkante meter warehouseruimte in de FloraHolland-bloemenveiling. Hiermee bevinden we ons in het centrum van de bloemenbranche en kunnen we klanten in en rondom de bloemenveiling snel en efficiënt bedienen.

Ons netwerk van warehouses bestaat verder uit loodsen in Zweden (Helsingborg) en Noorwegen (Larvik). Ook in deze warehouses wordt gebruikt gemaakt van crossdocking, met als gevolg dat we adressen in deze landen snel kunnen beleveren.

Bent u op zoek naar een transporteur van uw bloemen en planten naar  Denemarken, Zweden of Noorwegen? Door onze uitgebreide mogelijkheden op het gebied van crossdocking en warehousing bent u bij ons op het juiste adres! Neem contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.